Ring met levensboom

Geboortering levensboom

Een geboortering voor de geboorte van je kind kan je natuurlijk direct na de geboorte laten maken. Maar zoals het met fotoalbums ook vaak gaat, duurt dat bij een derde kind vaak wat langer 😁

Dus toen haar dochter inmiddels 7 jaar was, ben ik met Evi gaan zitten om een ring te ontwerpen, met de levensboom van het geboortekaartje als uitgangspunt. Binnen de antroposofie wordt uitgegaan van een levenscyclus van 7 jaar, dus wat dat betreft was de timing helemaal niet gek. De eerste 7 jaar zaten erop en haar dochter was al stevig geworteld.

De wortels van de levensboom hebben we aan de zijkant van de ring geplaatst, waardoor ze echt “ondergronds” zitten en het bovenaanzicht strak blijft. Met 7 vrolijk schitterende steentjes tussen de blaadjes.

Tijdens het maken van de ring is haar dochter inmiddels al 8 jaar geworden. Mooi toch, om zo onze kinderen het voorbeeld te geven dat je in het leven gewoon de tijd mag nemen voor bepaalde dingen? 😉

Terug naar het portfolio voor meer inspiratie | Meer over de goudsmid Monique Zonneveld | Ja, ik wil vrijblijvend informatie over het laten maken van mijn eigen persoonlijke sieraad.