Herdenkingssieraden

In de zomer van 2022 verloor deze familie hun vriend, hun zoon, hun broer. Zijn 40e verjaardag heeft hij niet meer mogen halen.

Het idee ontstond om een stukje van zijn ketting mee te geven in zijn kist en van het overige deel van de ketting herdenkingsssieraden te maken. De ketting die hij op zijn 21e voor het afstuderen had gekregen van zijn ouders en die hij nooit afdeed.

Samen met het goud van zijn armband hadden we genoeg materiaal om voor iedereen wat moois te maken. 

Voor zijn vriendin mocht ik een asring maken, die wat ontwerp betreft past bij de ringen die zij van hem heeft gekregen. Twee golvende stroken, één witgoud en één geelgoud, die zijn as omarmen. Met aan de binnenzijde van de ring rondom zijn vingerafdruk gegraveerd.

Voor zijn moeder een asring, waarbij de as verborgen ligt in een askamer. Het puzzelstukje bovenop staat symbool voor het stukje van haar wat ze mist nu haar zoon is overleden. Maar wat tegelijkertijd hun verbondenheid laat zien. Ook in deze ring is binnenin rondom zijn vingerafdruk gegraveerd. 

Voor zijn vader een ring waarbij de bovenkant bestaat uit twee witgouden schakels uit de originele ketting. De rest van de ring is gemaakt van het geelgoud. Aan de binnenzijde een gravure van zijn vingerafdruk, naam en geboortedatum.

Voor zijn broer hebben we de vingerafdruk laten graveren in het horloge wat hij hem naliet. Wat ik zelf zo mooi vind is dat je de gravures ook echt kan voelen: een tastbare herinnering. En omdat zijn broer geen andere sieraden draagt hebben we een stukje uit de ketting gehaald en als aandenken in een mooi doosje gedaan.

Voor zijn vriendin en moeder hebben we daarnaast van de overgebleven witgouden schakeltjes een hangertje gemaakt. Voor beiden één aan een geelgouden en één aan een zilveren ketting.

Wat fijn dat ik dit voor jullie mocht verzorgen! Bedankt en heel veel sterkte gewenst.

Terug naar het portfolio voor meer inspiratie | Meer over de goudsmid Monique Zonneveld | Ja, ik wil vrijblijvend informatie over het laten maken van mijn eigen persoonlijke sieraad.