Meesterstuk Monique Zonneveld collier Stepping Stones pad

Meesterstuk Stepping Stones

Dit meesterstuk “Stepping Stones” is mijn afstudeerdopdracht van de beroepsopleiding tot edelsmid aan de Academie voor Edelsmeden. Het afsluiten van deze opleiding maakte dat ik na ging denken over waarom ik er aan begonnen was.

Dat startte met een zoektocht naar werk waar ik ècht blij van zou worden. Het werken als kinderfysiotherapeut was jarenlang leuk, maar paste me niet. De daarop volgende administratieve baan was een tussenstation. Ondertussen op zoek naar een ambacht ontdekte ik het edelsmeden en al bij de eerste kennismakingscursus was ik verkocht.

Nog steeds duik ik in mijn vrije uurtjes het liefst mijn werkplaats in, waar ik gerust tot middernacht kan doorwerken. Ik kom in een flow en geniet van het doen. Ik vind het een prachtig ambacht waarin ik mijn creativiteit en kwaliteiten kwijt kan. Ik hou van precisiewerkjes, techniek, mooie dingen maken en vind het bijzonder om mensen te kunnen raken door met sieraden (hun) verhalen te vertellen.
Kortom, ik geloof dat ik mijn “ding” gevonden heb; het edelsmeden is geen hobby meer, maar echt een volgende stap in mijn loopbaan.

Zo borrelde het idee van stepping stones op, die symbool staan voor de stappen in mijn leven. Daarmee draagt dit meesterstuk mijn eigen verhaal.

In deze video zie je hoe het meesterstuk gemaakt is:

En natuurlijk gaat er wel eens wat mis. Dus wil je weten wat de dagelijkse frustraties van een edelsmid zijn, kijk dan deze ook even:

Foto’s van het eindresultaat gemaakt door Romi Wijsman:

Nu de opleiding is afgerond is het tijd om sieraden voor mijn eigen collectie of voor klanten te maken.
Dus wil jij een persoonlijk sieraad, voor jou op maat gemaakt, neem dan contact met me op.