oorhangers en ring met carneool

Oorhangers en ring van oud goud

Willy had een bijzondere relatie met haar moeder. Nu haar moeder is overleden, wilde ze van de trouwringen van haar ouders oorhangers laten maken. En er was meer oud goud, genoeg om ook een ring te maken.

Omdat haar moeder gek was op fresia’s en Willy houdt van romantisch elegant kwamen we tot dit ontwerp. De grote rode steen is een carneool en komt uit een oude ring. Daar hebben we twee kleine carneolen voor de oorhangers bij gekocht zodat ze goed matchen.

En vandaag 4 oktober wordt Willy 60 jaar! 🎉 Op deze bijzondere dag zullen de oorhangers en ring met trots gedragen worden en kunnen haar ouders er op deze manier toch een beetje bij zijn. Van harte gefeliciteerd en een prachtige dag gewenst! 🥂

***

Mensen met reuma opgelet, dit is ook voor jullie misschien fijn om te weten! Door artrose droeg Willy al lang geen ringen meer. Maar tegenwoordig zijn daar mooie oplossingen voor. Met een veer aan de binnenkant (zie laatste foto) heb je bijvoorbeeld speling waardoor de ring genoeg ruimte heeft wanneer de gewrichten opgezet zijn, maar tegelijkertijd strak genoeg blijft zitten om het smallere deel van de vinger. Ook een scharnier in een ring maken kan een oplossing zijn.

Tot slot nog veel dank aan @de.gravin.engraver voor het prachtige graveerwerk!

Terug naar het portfolio voor meer inspiratie | Meer over de goudsmid Monique Zonneveld | Ja, ik wil vrijblijvend informatie over het laten maken van mijn eigen persoonlijke sieraad