Tijdens de lockdown begin 2021 hield de Academie voor Edelsmeden een wedstrijd onder alle cursisten. De opdracht was maak een “zonder-soldeerring”. Oftewel ontwerp een ring waaraan niet gesoldeerd mag worden.

En wat is nou de overeenkomst tussen de COVID-19 lockdown en deze zonder-soldeerring?
Precies, dat je ondanks alle restricties (blijf thuis, houdt 1,5 m afstand, geen soldeer gebruiken) toch verbinding wilt maken!
Verbinding tussen grootouders en kleinkinderen, tussen complotdenkers en pro-mondkapjes-mensen, tussen dik en dun (de ene zijde van de ring) en tussen groot en klein (de andere zijde van de ring).

De ring is gemaakt door een plaat messing te walsen, zodat hij geleidelijk overloopt van 1 mm dikte aan de ene zijde tot 2 mm dikte aan de andere zijde. Deze plaat heb ik vervolgens in 3 delen dubbel gevouwen. Nou ja, gevouwen, er komt nogal wat geweld bij kijken wil je dit dubbel vouwen. Aan de onderzijde is het licht glooiend afgezaagd, waardoor je het verschil in dikte goed naar voren komt. Dit vind ik persoonlijk het mooiste stuk van de ring. De bovenzijde loopt speels van groot naar klein.

Hoe leuk dat deze ring de tweede prijswinnaar werd in de wedstrijd!

Benieuwd naar meer werk? Neem dan eens een kijkje in mijn portfolio, lees meer over het verhaal achter sieraden of volg me op social media! Direct contact met me opnemen voor een persoonlijk sieraad van jouw verhaal mag natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *